Followers

cari2

Monday, October 24, 2011

JENIS-JENIS KENTUT...~haha



meh dimas nk kongsi ckit...
utk hilangkan boringggg  nie...
hahahahahhaah

terima lahhh...JENIS KENTUT...

...klik untuk besarkan....



















anda tgolong dalam golongn mana???
hahahahhaah...nk gelak puas2...guling2...
wakakakakaka.....

nite u all...
tata titi tutu....muuuuaaaahhhhhh..!!!!!!

boringgggggg

assalamualaikum sumer...

dimas nk bagitau yang dimas sedang boringggggggg

BORINGGGGGGGG..!!!!!!


esokkk balik umah..
cuti 2 minggu...hehhehehehe
nite u all.....

tata titi tutu.....
esok leh peluk dak 3 org nie..xsaba xsaba...heheh
muuuaaaahhhhh

Sunday, October 23, 2011

UNDANG-UNDANG PELIK DI SELURUH DUNIA


Assalamualaikum kawan-kawn..

lama dah dimas tak update blog nie..huhuhu
dimas sibuk lama la..
xciment banyak sangat..
ni pun curi2 masa jer..
coz dh rindu sangat2 dah kat blog nie..


dimas nk kongsi undang2 pelik dlm dunia..
saja tak gambar nie..coz dh rindu kat anak buah

THAILAND :
* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.

SWISS :
* Dilarang berkebun di hari minggu.

SWEDIA :
* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.

KOREA SELATAN :
* polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu yang ditahan.

SINGAPURA :
* Dilarang berjalan (bogel)
* Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.

UNITED KINGDOM :
* Dilarang menjual sayuran di hari minggu .
* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum.

MEXICO :
* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat emprovokasi rakan kerja selama jam kerja.
* Dilarang memaki di tempat umum.

AUSTRALIA :
* Dilarang mengangkat telepon pada deringan pertama.
* Dilarang mengenakan spenda Hot Pink di hari minggu.

KANADA :
* Dilarang menempel plester luka di tempat umum.
* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.
* Dilarang memanjat pokok.

PERANCIS :
* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.

ISRAEL :
* Dilarang memelihara babi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati.

AMERIKA :-
- ARIZONA :
* Dilarang memandu tanpa kasut.
* Dilarang bermain domino di hari Minggu.
* Dilarang memakai kumis palsu di gereja.
* Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api.
* Dilarang memandu dengan mata tertutup.

ARKANSAS :
* suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.
* wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.

CALIFORNIA :
* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.

COLORADO :
* Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan Anda ditahan olehnya.

CONNECTICUT
* Dilarang mencium istrinya di hari Minggu.

FLORIDA :
* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.
* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .
* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.

WASHINGTON :
* Dilarang menyusui anak di tempat awam.

MALAYSIA
* Motosikal wajib dipasang lampu pada waktu siang



p/s---> sila like lau suka post nie..
nk tambah lagi apa yang pelik kat dunia, di alu2 kn..hehehhee


tata titi tutu...sayang u all...muuuuaaaahhhhh..!!!!!

Sunday, October 2, 2011

Cara-cara melupuskan Al-Quran

assalamualaikum n gud nite..
jgn tido lu..mntg2 la dh gud nite..
dimas ada nak share nk korang sumer nie..
penting nie..!!!!

baca nie...!!!

Muzakarah Jawatankuasa fatwa Majlis kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-30 yang bersidang pada 22 Ogos 1992 telah membincangkan pelupusan al-Quran telah memutuskan bahawa:


  1. Al-Quran yang rosak, koyak, tidak lagi boleh dibaca dan bukan resam Uthmani hendaklah dilupuskan.
  2.  kaedah pelupusan ialah dibakar dn ditanam di tempat yang terkawal.
  3. kerja-kerja oelupusan hendaklah dipertanggungjawabkan kepada urus setia atau majlis dan Jabatan agama Islam negeri-negeri serta dilakukan dengan cara tersembunyi demi mengelakkan salah faham orang ramai.
CARA LAIN YANG BOLEH DIGUNAKAN::
  • hendaklah direndam bahan itu ke dalam air yang bersih. air basuhanyer hendaklah dibuang pada tempat-tempat yang terhormat seperti di laut atau sungai-sungai besar.
  • jika ditulis dengan dakwat yang bermutu tinggi dan tidak mudh hilang, maka haruslah dibakar dengan niat ikhlas.kemudian debunya dibuang tau ditanam pada tempat-tempat yang tidak terdedah kepada tapak-tapak kaki manusia atau haiwan..

sumber:: e-fatwa (Portal Rasmi Fatwa Malaysia) jabatan kemajuan islam malaysia..

lau nk share kat blog korang, copy je la..lgpun ni ilmu y patut kita share sm2..

gud nite..sweet dream ok..^_^

tata titi tutu...