Followers

cari2

Monday, May 30, 2011

1 mggu D umah..

assalamualaikum...
apa khbq sumer..
arap2 sumer chat yer..
dimas alhamdulillah..makin chat..
huhuhu

br smggu duk umah..dah rs boring n
yg paling takut berat pun dh naik kut..
huhuhu
 xmo...xmo..xmo....
penat tau nk turun kn berat smpai tahap ni..
agak2 korang la berat dimas brapa la skrg nie..??
 hehe..

selamat mcuba....=P

tata titi tutu....
syg kamu....muuuaaahhhh

Monday, May 23, 2011

Situasi Bergayut..^_^

Assalammualaikum !
Situasi-situasi yang berlaku ketika bergayut ngan bf/gf korang :
  • Tepat pukul 11 atau 12 malam mesti korang dah pegang henset korang..Sama ada tunggu panggilan atau korang yang akan call! Ada yang akan SMS tanya "Busy ke tak? Nak call nih"
  • Bila bergayut kadang2 tak kira tempat...Banyak port yang korang conquer.. Ada yang kat koridor..Ada yang depan pintu... Atas katil... Di meja study... Macam-macam... Masa ni dah tak kisah dah pukul 2 3 pagi pun sanggup gayut kat luar bilik asrama korang semata-mata dapat cakap dengan yang tersayang.... Kekasih punya hal, hantu-hantu dah tak takut dah!
  • Bila gayut punya gayut sampai mengantuk tapi si kekasih nak cakap lagi... Cakap-cakap sampai terlena.. Besok pagi pakwe/makwe call kata " Semalam dah tido eh? I panggil tak sahut-sahut".. Dah mengantuk tapi taknak bagi tau sebab tak mau kecewakan dia...apa daaaa~~
  • Tengah dok syok cakap telefon, tiba-tiba "tuuutt" call putus... Mula-mula try call balik tak dapat.. Then check balance topup dah habis..Yang sang kekasih pun takde kredit.... Haa tyme ni la sibuk buat SOS topup la..Credit Advance la...Pi bilik kawan yang jual topup laaa...macam-macam...siap suruh ayah,mak, kakak dan abang pi topupkan..ish3!
  • Bila syok dok gayut atas katil tiba-tiba roomate nak tido dah..."Alamak,takkan nak gayut depan dia! Nak gayut di luar takut...Kalau gayut depan dia,nanti dia dengar aku bermanja-manja ngan kekasih aku lak"  Bila dalam dilemma camni last choice ambik bantal cover!
  • Masa awal-awal call cakap la benda harian yang dibuat...Makan apa...Jumpa sapa...Aktiviti menarik yang dibuat...Then masuk part 2 plak dalam perbualan iaitu part gaduh-gaduh manja lak... Then masuk part ke 3...part pujuk memujuk pulak...Last-last BAIK balik...Banyak part sungguh laaa...
  • Kadang-kadang bila dah tak tahu nak cakap apa, pasang loudspeaker dan bagi roomate2 dengar sekali...Time ni semua pakat kerumun nak tanya soalan kat kekasih korang.. Nak menyibuk laa..nak mengusik laa... Nak buat Edisi Siasat laa... Yang roomate/kawan-kawan korang ketawa terbahak-bahak dengar kekasih kita bagi jawapan....
  • Ada kes di mana tengah dok gayut then gaduh besar... Time ni (kalau perempuan memang menangis laaa) dan akan terus matikan telefon.. Haa ! mulalah pakwe ni call atau mesej si roomate korang supaya tolong bagi dia cakap ngan korang.... Tak pasal-pasal jadi orang tengah pulak....
  • Bila akhir perbualan mestilah nak sebut " I LOVE YOU" atau " MISS YOU" tapi kita tak sebut kuat-kuat...Malu kena ejek ngan roomate kalau dengar.....Ohh ya, last sekali mesti ada "Mmmuuuaaahhh mmmuuaahhh" tu pun bagi kiss sesenyap mungkin... Malu punya pasal...tapi tetap nak bagi...
  • Haaa...ini memang satu situasi yang mana2 couple pun akan alami... "Awak letaklah dulu..." "Tak Nak... Nak awak letak dulu..." "Ala..semalam saya dah letak.. Hari ni awak pulak letak!" "Ala...jom kita letak sama-sama ok?Awak kira la sampai 3" "OK....1...2....3..." Hmmm...sampai ke sudah tak letak-letak....
Hahaha ! Kelakar je kan bila baca semua ni. Actually benda alah ni dimas copy paste dari Facebook je. Tak tahu kenapa semua benda yang dekat atas ni semuanya ada sangkut –paut dengan diams. Memang kenangan betul lah semua ni. Lagi-lagi tang point yang kat bawah , memang  selalu buat dengan boipren dimas bila mula-mula couple dulu smpai skrg. Hahahaha ! Ni entry menggedik sebenarnya. Saja nak mengimbau kenangan-kenangan lau. Cewaah ! Oklah tak tahu nak cakap apa lagi. Hehehe !

~~mesti korang pun ad kenangan cam ni gak kan..kongsi maa...~~   

tata titi tutu....syg korang....

gud night...=0

assalam..
dh tido ke korang sumer..
dimas nk gtau akhirnyerr...
dimas dh siap packing brg2..
tggu nk simpan dlm stor n
eskkkk BALIKkkkk UMAHhhhh...!!!

yahooooo.......=)
ahahahaha.....

k la, nk tido..tata titi tutu...
gud night....zzzZZZzzz

Sunday, May 22, 2011

BELAJAR BAHASA KLATE..^_^

assalamualaikum...
meh sepo nk blaja bahasa klate...

1. Agah = sombong
2. Aloh la = mengeluh
3. Bekok = bergurau
4. Bekwoh = kenduri,biasanya kenduri kawin
5. Bera = lari bertempiaran
6. Beso = biasa
7. Blana = banyak-kuantiti yg banyak
8. Blana-kokna = terlalu banyak
9. Blarok = berarak semasa majlis kawin
10. Bleber = berleter
11. Blengah = rasa tidak selesa-melekit
12. Blikat = bahagian belakang badan
13. Bojen = fesyen atau style rambut
14. Borak = semakin parah-sakit
15. Brehi = menyukai atau minat
16. Brembah = bergaduh- utk haiwan
17. Brona = membuat perangai-menangis
18. Brunga = berlari
19. Cakduh = mereka yg kurang kemas
20. Cakpuh-cakpuh = perbuatan melompat2
21. Cedung = bersawah
22. Cekak = larat
23. Cetong = gayung
24. Cok = cangkul
25. Cokek = mencucuk jari ke pinggang org lain
26. Cokoh = duduk
27. Colek = pencicah
28. Come-lote = terlalu cantik
29. Culah = liar,tidak jinak(haiwan)
30. Derak = keluar bersiar-siar
31. Dumoh = rumah
32. Ejas = memikat
33. Gege = bising
34. Glecoh = tergelincir
35. Glegaa = lantai
36. Gorek = pengasah pensel
37. Grentok = jambatan
38. Gubak = kedudukan yg terakhir
39. Hambak = mengejar
40. Hudoh-banga = sangat hodoh
41. Igak = tangkap
42. Itee-lege = terlalu hitam
43. Jelo = terlebih
44. Jenero = tertido
45. Jerik = menangis
46. Jet = perbuatan menendang
47. Jolo = betul
48. Jula = dahan pokok
49. Kalar = pensel warna
50. Kale = pensel
51. Kekoh = gigit
52. Kelik = balik
53. Kemah-kemim = ikatan yg terlalu ketat
54. Kerah-kejun = kaku
55. Khenak = membuat jahat
56. Kicik = membuang air besar tidak sengaja(sedikit)
57. Kore = sejenis alat utk memarut kelapa
58. Kube-lembe = berselerak
59. Kuca-bara = berselerak
60. Kura = menconteng
61. Lak’eh = tidak bermaya
62. Lorak = melakukan kerja kelam kabut(nak cepat)
63. Manis-letin = amat manis
64. Masem-purik = amat manis
65. Masin-perak = amat masin
66. Meroh-mere = merah padam
67. Meroh-nyalo = merah yg sgt terang
68. Meta = sekejap
69. Mokte = rambutan
70. Mongek = pembonceng motosikal
71. Mulo = masa lampau
72. Nacar = terlajak
73. Ngelik = mengelak dari sesuatu
74. Ngenkok = menyenkeh
75. Ngolek = gelecek bola
76. Nyetok = kejang
77. Pahit-lepe = terlalu pahit
78. Panah-cen-cen = amat panas(cuaca)
79. Parok = parah
80. Pekong = membaling sesuatu
81. Perik = serik
82. Pitih = duit
83. Prange = tempat letak ikan utk dibakar
84. Puteh-lepuk = amat putih
85. Ralik = berkhayal atau mengelamun
86. Rekngan-napun =ringan sangat
87. Repih = mematahkan
88. Royak = beritahu
89. Samah = 50 sen
90. Sengoti = betul-betul(tidak tipu)
91. Sokmo = selalu
92. Suloh = dahi yg luas
93. Sumbak = tertekan
94. Tawa-leba = tawar
95. Tebolah = cuai
96. Tiok = menangis
97. Tok rok = tidak larat
98. Trembe = benda yg tergantung tp tidak kemas spt baju
99. Tubik = keluar
100. Turik = sakit telinga akibat bunyi bising

P/s-->>tulun tambah hok mana kure 2...hihihi

I'm coming.....!!! @_@

assalamualaikum......
apa khbr teman2 blog cik dimas..
hrp sumer chat sentiasa dcc org y tsyg...
org tsyg dimas duk jauh...huhuhu -__-

tp xpe, jji korang sumer hepi, 
dimas pun hepi...
dh dekat 1 bulan x update blog nie...
apa....1 BULAN...!!!!!!!!!!
OMG...!!!!!
hahahahhahaha....

bukan pe dimas ad final exam..2 y bhenti sketika blog nie..
rini la bis dh final...bmula la detik2 cuti y myeronokkn d rumah HJ SULAIMAN..
tp mls la nk kemas brg2..byk sgt kot...hehehe
~meh tulun dimas,tulun menolong amalan mulia~~
xgitu kawan2...hehee

k la, dimas nk packing brg2 dulu..mlm ni plak kite bcerita...

tata titi tutu...
syg korang sumer...
p/s--->> jom la follow cni...jgn mrajuk lak coz dimas dh lama xupdate...hehehe