Followers

cari2

Monday, May 23, 2011

Situasi Bergayut..^_^

Assalammualaikum !
Situasi-situasi yang berlaku ketika bergayut ngan bf/gf korang :
  • Tepat pukul 11 atau 12 malam mesti korang dah pegang henset korang..Sama ada tunggu panggilan atau korang yang akan call! Ada yang akan SMS tanya "Busy ke tak? Nak call nih"
  • Bila bergayut kadang2 tak kira tempat...Banyak port yang korang conquer.. Ada yang kat koridor..Ada yang depan pintu... Atas katil... Di meja study... Macam-macam... Masa ni dah tak kisah dah pukul 2 3 pagi pun sanggup gayut kat luar bilik asrama korang semata-mata dapat cakap dengan yang tersayang.... Kekasih punya hal, hantu-hantu dah tak takut dah!
  • Bila gayut punya gayut sampai mengantuk tapi si kekasih nak cakap lagi... Cakap-cakap sampai terlena.. Besok pagi pakwe/makwe call kata " Semalam dah tido eh? I panggil tak sahut-sahut".. Dah mengantuk tapi taknak bagi tau sebab tak mau kecewakan dia...apa daaaa~~
  • Tengah dok syok cakap telefon, tiba-tiba "tuuutt" call putus... Mula-mula try call balik tak dapat.. Then check balance topup dah habis..Yang sang kekasih pun takde kredit.... Haa tyme ni la sibuk buat SOS topup la..Credit Advance la...Pi bilik kawan yang jual topup laaa...macam-macam...siap suruh ayah,mak, kakak dan abang pi topupkan..ish3!
  • Bila syok dok gayut atas katil tiba-tiba roomate nak tido dah..."Alamak,takkan nak gayut depan dia! Nak gayut di luar takut...Kalau gayut depan dia,nanti dia dengar aku bermanja-manja ngan kekasih aku lak"  Bila dalam dilemma camni last choice ambik bantal cover!
  • Masa awal-awal call cakap la benda harian yang dibuat...Makan apa...Jumpa sapa...Aktiviti menarik yang dibuat...Then masuk part 2 plak dalam perbualan iaitu part gaduh-gaduh manja lak... Then masuk part ke 3...part pujuk memujuk pulak...Last-last BAIK balik...Banyak part sungguh laaa...
  • Kadang-kadang bila dah tak tahu nak cakap apa, pasang loudspeaker dan bagi roomate2 dengar sekali...Time ni semua pakat kerumun nak tanya soalan kat kekasih korang.. Nak menyibuk laa..nak mengusik laa... Nak buat Edisi Siasat laa... Yang roomate/kawan-kawan korang ketawa terbahak-bahak dengar kekasih kita bagi jawapan....
  • Ada kes di mana tengah dok gayut then gaduh besar... Time ni (kalau perempuan memang menangis laaa) dan akan terus matikan telefon.. Haa ! mulalah pakwe ni call atau mesej si roomate korang supaya tolong bagi dia cakap ngan korang.... Tak pasal-pasal jadi orang tengah pulak....
  • Bila akhir perbualan mestilah nak sebut " I LOVE YOU" atau " MISS YOU" tapi kita tak sebut kuat-kuat...Malu kena ejek ngan roomate kalau dengar.....Ohh ya, last sekali mesti ada "Mmmuuuaaahhh mmmuuaahhh" tu pun bagi kiss sesenyap mungkin... Malu punya pasal...tapi tetap nak bagi...
  • Haaa...ini memang satu situasi yang mana2 couple pun akan alami... "Awak letaklah dulu..." "Tak Nak... Nak awak letak dulu..." "Ala..semalam saya dah letak.. Hari ni awak pulak letak!" "Ala...jom kita letak sama-sama ok?Awak kira la sampai 3" "OK....1...2....3..." Hmmm...sampai ke sudah tak letak-letak....
Hahaha ! Kelakar je kan bila baca semua ni. Actually benda alah ni dimas copy paste dari Facebook je. Tak tahu kenapa semua benda yang dekat atas ni semuanya ada sangkut –paut dengan diams. Memang kenangan betul lah semua ni. Lagi-lagi tang point yang kat bawah , memang  selalu buat dengan boipren dimas bila mula-mula couple dulu smpai skrg. Hahahaha ! Ni entry menggedik sebenarnya. Saja nak mengimbau kenangan-kenangan lau. Cewaah ! Oklah tak tahu nak cakap apa lagi. Hehehe !

~~mesti korang pun ad kenangan cam ni gak kan..kongsi maa...~~   

tata titi tutu....syg korang....

2 comments:

  1. kehkehkehkeh..kebanyakan diats mmg betoi...

    ReplyDelete
  2. tau xpe..itu la y dkatakn C.I.N.T.A..

    ReplyDelete