Followers

cari2

Monday, December 5, 2011

7 CARA MENGHILANGKAN BAU MULUT

assalamualaikum..
^_^ mlm nie terasa rajin lak nak update blog nie..
walaupun esok ada Lab test GAME..
pening duk mengingat coding2 Flash nie..

Barang siapa yang berpuasa besok 9 dan 10 Muharram (isnin dan selasa) maka


 pahalanya sama dengan 2 tahun ibadah. Sedangkan bagi yang mengingatkan dapat pahala


 80 tahun ibadah..


jom pakat puasa esok..


dimas ada tips la nk dikongsi untuk kurangkan bau mulut..


tapi bau mulut orang puasa adalah seharum kasturi di sisi ALLAH SWT..ingat tu..!!!



semoga selamat semuanya...
  1. bersihkan LIDAH - masa gosok gigi tu korang rajin2 la gosok lidah korang sama..
  2. mengunyah gula-gula getah - hal ini dapat membantu penghasilan air liur yang banyak bagi mengurangkan masalah bau mulut.
  3. menghisap kayu manis - yang dimas tak sanggup buat...eeeerrrrr...
  4. minum air yang banyak - ini dapat menghilangkan bakteria jahat. seelok2nya minum la air teh..
  5. pemakanan - kurangkan pengambilan bawang putih , kopi dan makanan yang membuatkan mulut kite berbau..
  6. ubat kumur - gunalah ubat kumur 1x sehari..
  7. masalah perubatan - kajian mendapati masalah bau mulut ini berpunca dari penyakit gusi, kanser mulut, kaviti dan sebagainya. elakkan pengambilan rokok dan alkohol..


Selamat mencuba..!!
selamat berpuasa dan....
niteee..~~~

tata titi tutu






2 comments:

  1. wahhhhhhhh, baguslah info..ada tips yg tak terpikir sblom nih..niceeee

    ReplyDelete
  2. tq2...sebab 2 share kat cni..ni pun ada terbaca dlm website pe ntah..utk wat xciment..tup2 ditulis dlm blog sendiri..heheheheh

    ReplyDelete